Plovdiv24.bg провери какво се случва с един от мегапроектите, който ще

...
Plovdiv24.bg провери какво се случва с един от мегапроектите, който ще
Коментари Харесай

Кючука откъснат от Пловдив заради бутането на Бетонния мост? Няма как да стане!

Plovdiv24.bg провери какво се случва с един от мегапроектите, който ще прекрои визията на Пловдив -  " Развитие на железопътен възел Пловдив ". Проектът е по-известен с пробива под Централна гара, който пробив ще свърже бул. " Васил Априлов " с бул. " Македония ". 

" Финансирането е обезпечено, сега текат нужните процедури за избор на реализатори ", описа за читателите ни шефът на НКЖИ в града под тепетата. Той обаче разясни, че става дума за доста огромен план и действително пробивът е единствено една част от него. Припомняме, че като цяло се планува рационализация на стоманения път, контактната мрежа и системите за сигнализация и телекомуникации с обезпечаване на габарит за електрифицирана жп линия.

И още - възобновяване и увеличаване на съществуващите уреди, както и създаване на нови на местата на тези, които са с изминал витален цикъл и незадоволителна носимоспособност. Планирано е създаване на пътни надлези на местата на съществуващите автомобилни прелези, закриване на пешеходните прелези и създаване на пасарелки или пешеходни подлези и така нататък

Пробивът под Централна гара, обаче, е належащо изискване, с цел да може да се премине към стъпката за побутване на Бетонния мост. 

" Първо би трябвало да има пробив, с цел да се прави действително придвижването и едвам по-късно махаме каквото е ненужно. Няма кой да си разреши да направи нещо такова без обезпечена опция ", разяснява Къчков. А за какво се постанова бутането - причината е, че оборудването не дава отговор на условията за габаритите на електрифицираните жп линии, което сега не разрешава бързо прекосяване на влаковете. 

Що се отнася до периодите, то упованията все още са до края на 2018 да има определен реализатор по плана и първи действителни действия да стартират напролет на 2019 година.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР